ΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Μήνυμα του νέου Διευθυντή Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, κου ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΑΔΗ

Αγαπητοί/ἐς εκπαιδευτικοί, γονείς/κηδεµόνες, µαθητές/τριες,

Με την ανάληψη των νέων µου καθηκόντων επιθυµώ να απευθύνω εγκάρδιο χαιρετισµό σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ελπίζοντας σε αγαστή συνεργασία και σε βελτίωση του παρεχόµενου εκπαιδευτικού έργου σε όλα τα επίπεδα. Όραμά µου αποτελεί η εξωστρέφεια του δηµόσιου σχολείου και η αναβάθµιση του ρόλου του, καθώς γνωρίζω πολύ καλά τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι εκπαιδευτικοί µας κα που αποδεικνύονται από τις πολλαπλές διακρίσεις και βραβεύσεις τους σε διάφορους διαγωνισμούς αλλά και εκπαιδευτικά προγράµµατα.

Βασική µου επιδίωξη είναι να υπηρετήσω µε συνέπεια, σοβαρότητα και υπευθυνότητα τη θέση ευθύνης του Διευθυντή Εκπαίδευσης, προσδοκώντας να περιορίσω τα προβλήματα µε τη βοήθεια όλων σας και να αναδείξω τις πολλές θετικές πτυχές της εκπαίδευσης που παρέχουµε. Άλλωστε, γνώμονας για όλους και όλες µας είναι η πρόοδος και η εξέλιξη των μαθητών/τριών µας που αποτελούν το μέλλον κάθε κοινωνίας, την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί σε ένα σχολείο προοδευτικό, δηµοκρατικό και συμπεριληπτικό, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Η πρόκληση είναι µεγάλη αλλά εξίσου µεγάλη είναι η θέληση να συμβάλλω µε ὁλες µου τις δυνάµεις για ένa σχολείο που αξίζει στους/στις μαθητές/τριές µας και που προσδοκούν από εµάς οι γονείς τους. Η πολύχρονη εµπειρία µου ως Διευθυντή σχολείου αλλά και η ενασχόλησή µου και µε άλλες θέσεις ευθύνης - διοίκησης αποτελούν εφόδια που προτίθεµαι να αξιοποιήσω κατά τη διάρκεια της θητείας µου. Άλλωστε, η αίσθηση ευθύνης και δικαίου προς την εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί προσωπική αρχή για την ἀσκηση των καθηκόντων µου σε όσες θέσεις διετέλεσα μέχρι σήμερα.