“Πνοές ανέμων” στο Τελλόγλειο

Διήμερη δράση για οικογένειες, 21 -22 Οκτωβρίου 2017

Το Τελλόγλειο Ίδρυμα συμμετέχει στον εορτασμό της επικοινωνιακής δράσης που διοργανώνει από το 2008 το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Διεύθυνσης Μουσείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με τίτλο «Περιβάλλον και Πολιτισμός». Η φετινή δράση έχει ως κεντρικό θέμα τον αέρα και τίτλο «Πνοές ανέμων». 

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του, το Τελλόγλειο θα πραγματοποιήσει διήμερη δράση (Σάββατο 21 και Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2017, 11.00 – 17.00), που απευθύνεται σε οικογένειες και εστιάζει σε επιλεγμένα έργα της έκθεσης  «’Τέχνη’ Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρεία: 65 χρόνια συλλογές», τα οποία σχετίζονται με το θέμα. Πρόκειται για τα έργα: «Μπουγάδα» του Ανδρέα Λαδόμματου, «Χαρταετός» του Δημήτρη Παπαγεωργίου και «Καράβι/Οδυσσέας και Σειρήνες» του Γιάννη Γαΐτη (φωτο).  

Με οδηγό  ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό φυλλάδιο οι επισκέπτες θα αναζητήσουν μέσα από τα έργα το ρόλο του στοιχείου του αέρα στη ζωή και τη δράση του ανθρώπου. Στο τέλος θα μπορούν να δημιουργήσουν σε ένα ανοιχτό εργαστήριο έναν μικρό, διακοσμητικό χαρταετό.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.                                             

                                             

 

Χρύσα Νάνου
Γραφείο Τύπου
ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ
Αγίου Δημητρίου 159A
546 36 Θεσσαλονίκη
τηλ: 2310 999024
press@teloglion.gr
www.teloglion.gr
Find us on Facebook
twitter.com/Teloglion