Μουσικοπαιδαγωγικό Σεμινάριο “Ακούω-Παίζω-Αισθάνομαι”

Ενημερωτικό Δελτίο της Ε.Ε.Μ.Ε.        Σεπτέμβριος 2017       22/2017
Τα νέα μας

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,

το διοικητικό συμβούλιο της Ε.Ε.Μ.Ε. εύχεται σε όλους μια δημιουργική, φωτεινή και μελωδική σχολική χρονιά. Η δύναμη που κρύβει η τέχνη μας, να γίνει εφόδιό μας ώστε να εμπλουτίσουμε τις μουσικές εμπειρίες των μαθητών μας, να δουλέψουμε το αυτί, τη φωνή και την ψυχή τους, να τους βοηθήσουμε να ανακαλύψουν τη μουσική, να παίξουν, να τραγουδήσουν, να νιώσουν και να απολαύσουν.

Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση, φέτος γιορτάζει τα 20 χρόνια λειτουργίας της και σχεδιάζουμε πολλές και διαφορετικές δράσεις. Ελάτε να γνωριστούμε καλύτερα, να αλληλοστηριχθούμε, φέρτε μαζί σας τις ιδέες σας, τις ανάγκες σας, τη μουσική σας.  Η Ε.Ε.Μ.Ε. ανοίγει τις πόρτες της γραμματείας και της βιβλιοθήκης της (Ερμού 7, 3ος όροφος – Θεσσαλονίκη) αυτό το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου 2017, και ώρες 16:00-18:00. Σας περιμένουμε!

Για το ΔΣ.

Σοφία Αγγελίδου

 

————————————————————————————————————-

Η Χορωδία της Ε.Ε.Μ.Ε.  γιορτάζει φέτος 5 όμορφα χρόνια χαράς και δημιουργίας!

Ξεκινά δυναμικά την καινούρια χρονιά το Σάββατο 16 Σπτεμβρίου 2017 στις 17.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ε.Ε.Μ.Ε. (Ερμού 7, 3ος όροφος – Θεσσαλονίκη).Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη χορωδία ως νέα μέλη παρακαλούνται να επικοινωνήσουν πρώτα με τη μαέστρο της χορωδίας, Εριφύλη Δαμιανού στέλνοντας μήνυμα στη διεύθυνση: erifilidamianou@gmail.com

Σας περιμένουμε!

 

—————————————————————————————————————-

Μουσικοπαιδαγωγικό Βιωματικό Σεμινάριο: “Ακούω, Παίζω, Αισθάνομαι”

Η Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση “ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΑΝΕΛΙΞΗ” διοργανώνουν σεμινάριο με στόχους: (α) την εξοικείωση των συμμετέχόντων με τρόπους που μπορούν να αξιοποιήσουν τη μουσική σε προγράμματα ανάπτυξης προσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων παιδιών προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας και (β) την κατανόηση των πλεονεκτημάτων εφαρμογής ολοκληρωμένων βιωματικών προγραμμάτων σε σχέση με την ευκαιριακή εφαρμογή μεμονωμένων ασκήσεων.

 

Ημερομηνία διεξαγωγής σεμιναρίου: 

ομάδα: ΣΚ 30 Σεπτεμβρίου – 1 Οκτωβρίου. Ώρα: 9 π.μ. – 3 μ.μ.

2η ομάδα: ΣΚ 7 Οκτωβρίου – 8 Οκτωβρίου. Ώρα: 9 π.μ. – 3 π.μ.

 

Χώρος:  

Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ερμού 7, 3ος όροφος, Θεσσαλονίκη)

 

Κόστος: 30 ευρώ (25 ευρώ για τα μέλη της Ε.Ε.Μ.Ε., φοιτητές και ανέργους)

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 25/9/2017 στο

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe6bGU_tXPCWRWlKQcoXAM2sITexN9OyjY9t-GmFt27Kmq0Jg/viewform?usp=sf_link

—————————————————————————————————————

 

Έχουμε τη μεγάλη χαρά να φιλοξενούμε στις εκδόσεις της Ε.Ε.Μ.Ε. μία ιδιαίτερα σημαντική μελέτη με θέμα τις Μουσικές Βιβλιοθήκες και Συλλογές της Ελλάδας. Πρόκειται για ένα Ευρετήριο Μουσικών Βιβλιοθηκών και Συλλογών που αποτελεί μία δουλειά που ξεκίνησε προς τα τέλη της δεκαετίας του 1970 από το φιλέλληνα Μουσικό Βιβλιοθηκονόμο και Διευθυντή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Maryland, Neil Ratliff. Το εγχείρημα αυτό ξεκίνησε με την συνδρομή και υποστήριξη του Πανεπιστημίου της Iowa, του National Endowment for the Arts και της Διεθνούς Ένωσης Μουσικών Βιβλιοθηκών και Αρχείων. Το Ευρετήριο συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε, μετά το θάνατο του το 1994, από τον Άρη Μπαζμαδέλη, Μουσικό Βιβλιοθηκονόμο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο Ευρετήριο περιλαμβάνονται 244 Βιβλιοθήκες και Συλλογές στην Ελλάδα, που κατέχουν μουσικό υλικό αξιόλογο για μουσική έρευνα. Επίσης περιλαμβάνεται βιβλιογραφία σχετική με τις Βιβλιοθήκες και το υλικό τους από τον 19ο και τον 20ό αιώνα, όπως και μία εισαγωγική καταγραφή της ιστορικής πορείας και των ειδών των Μουσικών Βιβλιοθηκών και Συλλογών στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε θερμά τον συνεπιμελητή της έκδοσης, Άρη Μπαζμαδέλη, για την εμπιστοσύνη που μας έδειξε και ευχόμαστε στο βιβλίο αυτό να είναι καλοτάξιδο!

Στην ιστοσελίδα της Ε.Ε.Μ.Ε. https://www.eeme.gr/info/news/2652-nea-ekdosi-e-e-m-e.html μπορείτε να βρείτε την ηλεκτρονική εκδοχή του βιβλίου.

Για να αγοράσετε την έντυπη μορφή της μελέτης επικοινωνήστε με την Ε.Ε.Μ.Ε. στη διεύθυνση: info@eeme.gr ή περάστε από τα γραφεία της Ε.Ε.Μ.Ε. (Ερμού 7, 3ος όροφος – Θεσσαλονίκη, κάθε Σάββατο 16:00-18:00).

Άλλα νέα που ίσως σας ενδιαφέρουν

– Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το 33o Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME) που θα γίνει στις 15-20 Ιουλίου του 2018 στο Baku του Αζερμπαϊτζάν. Η καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή περιλήψεων παρουσιάσεων είναι η 15η Νοεμβρίου 2017. Περισσότερες πληροφορίες για τους κεντρικούς ομιλητές και το πρόγραμμα του Συνεδρίου μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: www.isme2018.org

– Ο Ελληνικός Σύλλογος Μουσικοκινητικής Αγωγής (Ε.Σ.Μ.Α.) ανακοίνωσε το πρόγραμματων επιμορφωτικών του δράσεων για το τρίμηνο Οκτώβριος-Δεκέμβριος 2017. Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση: https://www.facebook.com/esmacarlorff/?hc_ref=ARQNefKzf9qyPM8XELQaqr-sTPuvSaLsIQaXPcDElF_S4jL1i-zlmSJgTZzEugLkvFM&fref=gs&dti=32865633171&hc_location=group.

«ΕΤΗΣΙΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ MOYΣIKOKINHTIKHΣ AΓΩΓHΣ» και «ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» στον Βόλο για καλλιτέχνες και παιδαγωγούς. Εισηγήτρια: Καίτη Καραχάλιου (Μουσικοπαιδαγωγός – Εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού). Χώρος: «Μουσικό Εργαστήρι» της Βάσως Κεχαΐδου – Κορφιάτη (Μάνου Χατζηδάκι 30, Βόλος). Tα σεμινάρια απευθύνονται σε παιδαγωγούς, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, γυμναστές, φοιτητές παιδαγωγικών τμημάτων και γενικότερα σε άτομα που ασχολούνται με την παιδαγωγική και την τέχνη. Περισσότερες πληροφορίες στο:https://www.facebook.com/events/115136375866063/?acontext=%7B%22ref%22%3A%224%22%2C%22feed_story_type%22%3A%22308%22%2C%22action_history%22%3A%22null%22%7D και στο τηλ. 6947196558.