Το Οικολογικό Γυμνάσιο Κοίμησης επιλέχθηκε να συμμετέχει σε επετειακή εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου

To Οικολογικό Γυμνάσιο Κοίμησης   είναι   ανάμεσα στα 15 Σχολεία από όλη την Ελλάδα (υπήρχαν εκατοντάδες υποψηφιότητες) που επελέγησαν, για να ακουστεί το μήνυμα τους για θέματα αειφορικής διαχείρισης,  σε  επετειακή εκδήλωση που διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης,  το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, Μέγαρο Παλαιάς Βουλής  (Σταδίου 13, Αθήνα).  Η εκδήλωση γίνεται προς τιμή της  συμπλήρωσης των 25 χρόνων από την ίδρυση και λειτουργία του Διεθνούς Δικτύου «Οικολογικά Σχολεία».

Με ένα βίντεο διάρκειας 1 λεπτού (αυστηρή απαίτηση των διοργανωτών), οι μαθητές  του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ στέλνουν σημαντικότατο  μήνυμα για θέματα αειφορικής διαχείρισης του παρυδάτιου δάσους του όρους  και της λίμνης  ΚΕΡΚΙΝΗΣ  χρησιμοποιώντας τη φράση «Εάν ήμουν ο Πρωθυπουργός της χώρας, θα….».

Η εκδήλωση  τελεί  ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Α. Ε. ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ  ΚΥΡΙΟΥ ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ  και  θα παραστεί η πρέσβειρα των Οικολογικών Σχολείων κα Σίσσυ Παυλοπούλου. θα έχει ουσιαστικό αλλά και πανηγυρικό χαρακτήρα. Στην εκδήλωση θα γίνει μια ιστορική αναδρομή με βίντεο και φωτογραφικό υλικό του δικτύου και οι μαθητές θα παρουσιάσουν την εμπειρία τους από τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα.

Βαθύτατα συγκινημένος  και έχοντας εν συναίσθηση των ευθυνών της επιτυχίας του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΕΡΡΩΝ

ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ

(ΠΕ03 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ- Συντονιστής των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης του οικολογικού Γυμνασίου Κοίμησης)

 

To ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

https://youtu.be/x0XshYwBCo4

Σχετικά Έγγραφα

Αρχείο Περιγραφή Μέγεθος αρχείου
pdf ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 113 KB
pdf ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 88 KB