Το Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ…

Το Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΩΣ ΠΡΩΤΟ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ…

To Οικολογικό Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών συμμετείχε με το πρόγραμμα «Ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωής για το νομό Σερρών» στον 2ο Πανελλήνιο διαγωνισμό   BRAVO SCHOOLSπου διοργάνωσε το Βιωματικό Σχολείο, εκπαιδευτικό τμήμα του Quality Net Foundation. Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στις 10/6/2019, το προαναφερθέν πρόγραμμα αξιολογήθηκε και  ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ ΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΛΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, στην κατηγορία «Καλές πρακτικές»

https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/bravo-schools-results

Στον παραπάνω διαγωνισμό συμμετείχαν 294 Σχολεία από όλη την Ελλάδα, και οι συμμετοχές των δράσεων τους έφθασαν τις 738. Λαμβάνοντας υπόψιν ότι πολλά από αυτά είναι ιδιωτικά κολέγια, πολλά από αυτά έχουν τεράστιο δυναμικό μαθητών και ξεκινούν από διαφορετικό κοινωνικό και οικονομικό υπόβαθρο, η επιτυχία ενός Δημόσιου και περιφερειακού Γυμνασίου, όπως αυτό της Κοίμησης Σερρών φαντάζει τεράστια!

Το πρόγραμμα «Ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωής για το νομό Σερρών» είναι ήδη αναρτημένο στο παρατηρητήριο  Βιωσιμότητας στο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ του QNF SDGs SchoolClub (SustainableDevelopmentGoalsSchoolClub) στο οποίο είναι από πέρσι μέλος το Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρων.

https://observatory.sustainablegreece2020.com/gr/schools-practices/potamos-strymonas-phgh-zwhs-gia-nomo-serrwn.779.html?demo=preview

 

 

Ποταμός Στρυμόνας Πηγή ζωής για τον Νομό Σερρών Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών

 

Είναι η Τρίτη σε σειρά Πανελλήνια βράβευση του Οικολογικού Γυμνασίου Κοίμησης σε διάστημα ενός έτους.

Προηγήθηκαν η περσινή πρωτιά στο διαγωνισμό BRAVO SCHOOLS με το πρόγραμμα «Γεωθερμία» και την ανάρτηση του στην Ιστοσελίδα του Βιωματικού Σχολείου μετά από άδεια του υπουργείου παιδείας, προς διάχυση και χρησιμοποίηση της γνώσης από άλλα σχολεία.

https://www.biomatiko.gr/ftini-kathari-energeia/

 

Ακολούθησε η διεθνής βράβευση του με την πράσινη Σημαία και ο επίσημος χαρακτηρισμός του ως οικολογικό Σχολείο.

https://www.ecoschools.gr/schools/gymnasio-koimisis-serron

Γυμνάσιο Κοίμησης Σερρών | Οικολογικά Σχολεία – Eco-Schools

Κατά την εκπόνηση του περιβαλλοντικού προγράμματος “Ποταμός Στρυμόνας, πηγή ζωής για το Νομό Σερρών” σταθήκαμε στην Λίμνη Κερκίνη και εξετάσαμε τον διττό της κατασκευαστικό ρόλο, αντιπλημμυρικό και αρδευτικό.

www.ecoschools.gr

  Ο ΔΉΜΟΣ ΗΡΆΚΛΕΙΑΣ ΣΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΊ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΊΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΝΊΟΥ 2019 ΘΑ ΑΠΟΔΏΣΕΙ ΤΙΜΗΤΙΚΟ ΕΠΑΙΝΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΙΑΧΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ  ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΣ ΒΡΑΒΕΥΘΕΝΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΝΟΙΚΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ (ΠΟΥ ΥΛΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΙΜΗΣΗΣ) ΣΤΟ ΦΩΤΟΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΜΙΑΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ

Παραθέτουμε  δύο url διευθύνσεις αναρτήσεων μου στο Φωτόδεντρο που αφορούν ανοικτές εκπαιδευτικές πρακτικές  στην ειδικότητα του Μαθηματικού, οι οποίες υλοποιήθηκαν στην εφαρμογή τους στο Γυμνάσιο Κοίμησης.  Στις παρούσες αναρτήσεις περιέχονται αρχεία geogebra, αρχεία ppt, φύλλα εργασίας.  Οι δύο παρακάτω αναρτήσεις συμμετείχαν σε πανελλήνιο διαγωνισμό του Φωτόδεντρου.  Και οι δύο πέρασαν στο τελικό στάδιο αξιολόγησης ( 3ο Στάδιο)  Η πρώτη  εξ αυτών   «Η γραμμική εξίσωση αxy=γ  & η γραφική επίλυση 2Χ2 γραμμικού συστήματος»  έλαβε την βράβευση: « Σφραγίδα καλής πρακτικής» μεταξύ 50 Συμμετεχόντων Γυμνασίων της χώρας…

  1. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Η γραμμική εξίσωση αxy=γ  & η γραφική επίλυση 2Χ2 γραμμικού συστήματος

http://photodentro.edu.gr/oep/r/8532/647?locale=el

  1. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

Οι συναρτήσεις yx2  και  yx2x+γ  με α≠0 στο γυμνάσιο

http://photodentro.edu.gr/oep/r/8532/635?locale=el

Παραθέτουμε  δύο url διευθύνσεις αναρτήσεων μας στο Φωτόδεντρο που αφορούν υλικό χρηστών  στην ειδικότητα του Μαθηματικού.  Στις παρούσες αναρτήσεις περιέχονται αρχεία geogebra, αρχεία ppt, φύλλα εργασίας.

  1. ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

ΑΡΧΕΙΑ GEOGEBRA ΚΑΙ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΟΛΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

http://photodentro.edu.gr/ugc/r/8525/1017?locale=el

  1. ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ

Η ΓΡΑΜΜΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ ΑX+ΒY=Γ & Η ΓΡΑΦΙΚΗ ΕΠΙΛΥΣΗ 2Χ2 ΓΡΑΜΜΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΙΣΩΣΕΩΝ

http://photodentro.edu.gr/ugc/r/8525/1021?locale=el

Παραθέτουμε άλλες 3  url διευθύνσεις αναρτήσεων μας στο Φωτόδεντρο που αφορούν ανοικτές εκπαιδευτικές πρακτικές που υλοποιήθηκαν  στο Γυμνάσιο Κοίμησης και αφορούν την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Οι παρακάτω αναρτήσεις είναι εκτός κάποιου διαγωνισμού προς το παρόν. Απλά αναρτήθηκαν για την «τιμή των όπλων» και την δημοσιοποίηση- προβολή του έργου που επιτελείται στο γυμνάσιο Κοίμησης!

  1. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

“ΔΙΠΟΛΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ”

http://photodentro.edu.gr/oep/r/8532/652?locale=el

  1. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

ΣΥΜΒΑΤΙΚΕΣ & ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

http://photodentro.edu.gr/oep/r/8532/655?locale=el

  1. ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ

“ΟΙΚΟΚΩΔΙΚΑΣ”

http://photodentro.edu.gr/oep/r/8532/656?locale=el

 

Όλες οι παραπάνω ΑΕΠ για να γίνουν αποδεκτές από το Φωτόδεντρο χρειάστηκε να πληρούν πολλές προδιαγραφές και απαιτήσεις των ιθυνόντων…όποτε χρειάστηκε αρκετή φροντίδα και μέριμνα!

Αρβανιτίδης Συμεών (ΠΕ03)

Συντονιστής των προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Του ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΥ Γυμνασίου Κοίμησης Σερρών και υπεύθυνος εξωτερίκευσης των δράσεών του.